tiistai 30. syyskuuta 2014

Facebook-ryhmät oppilaitoksessa


Av-alan oppilaitoksessa on käytössä sosiaalisen median eri kanavia, joista suosituimpana ja käytetyimpänä toimii Facebook. 

FB-ryhmä luodaan automaattisesti jokaiselle aloittavalle opintolinjalle. Opettajilla on mahdollisuus liittyä jokaiseen FB-ryhmään joko siviili- tai työprofiililla. FB-ryhmiä käytetään eri kurssien oppimisalustana ja erilaisissa tuotannoissa; suunnitteluun, tiedonjakoon, yhteydenpitoon, aikatauluttamiseen. 

FB-ryhmään voidaan postata opetukseen liittyvää materiaalia; kuvia, videota ja tekstitiedostoja. FB-ryhmä toimii myös kanavana sekä vapaamuotoiselle keskustelulle, tapaamisille ja muulle sosiaaliselle yhteydenpidolle että tiedonjaolle.

Oppilaitoksella on lisäksi suljettu ryhmä avoimille työtilaisuuksille, johon kuuluu opettajia, opiskelijoita ja oppilaitoksesta valmistuneita opiskelijoita. Käytössä on myös mm. opiskelijoiden omat "suljetut" FB-ryhmät, henkilökunnan virallinen ja epävirallinen ryhmä sekä ryhmät erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, esim. Alumni-tapaaminen.

Miten "some" soveltuu opetukseen? 

Katso täältä lisää!

Tässä linkissä PowerPoint-esitys SOME:sta.

Anne Rasskasov ja Tuuli Vuorinen-Oras

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti